Kd ställer krav för att delta i borgerlig regering

Kristdemokraternas ledare, Alf Svensson ställer krav för att delta i en borgerlig regering. Får inte Kristdemokraterna gehör för sina förslag om hur bidragen till barnfamiljerna ska fördelas blir det inget.
Det är ju framförallt mellan Folkpartiet och Kristdemokraterna som skiljelinjen ligger. Folkpartiet vill ge ett bidrag till alla, oavsett om barnen är på dagis eller ej. Medan Kristdemokraterna vill gynna föräldrar som väljer att stanna hemma med sina barn. På onsdagen stod det klart att dom borgerliga partierna inte skulle komma överens om ett gemensamt förslag kring familjepolitiken, och idag tar Alf Svensson alltså ett steg längre och villkorar en regeringsbildning vid en borgerlig valseger. Det var i samband med att partiet presenterade sitt förslag till valmanifest där just frågan om barnen och tiden för dom framhölls som den absolut viktigaste. Kristdemokraterna har ju fått kritik för att deras familjepolitik skapar en kvinnofälla, om en förälder väljer att stanna hemma blir det den förälder som tjänar minst, vilket ofta är kvinnan: – Man kan inte använda barnomsorgen som en murbräcka för att skapa lönejämställda villkor ute i arbetslivet. Bara för att det inte lyckats som bra så kan vi inte säga att föräldrarna inte borde få möjlighet att bestämma hur de vill ordna sin barnomsorg, säger Alf Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".