Klicka och se rånet. (Video)

Tre anhållna för värdetransportrån

Två kvinnor och en man anhölls på tisdagen misstänkta för inblandning i rånet mot en värdetransport utanför Stenungsund i början av november.

– Jag kan bara bekräfta att vi har tre gripna misstänkta för inblandning i rånet. De greps idag under morgonen och förmiddagen på olika platser i Stockholm, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie vid polisen i Trollhättan.

Det var den 3 november i höstas som två maskerade män bromsade in framför värdetransporten från Securitas vid Stora Höga, utanför Stenungssund i Bohuslän. De två kvinnliga väktarna i transporten tvingades under vapenhot ut ur bilen som sen sprängdes av rånarna.

Efter att ha plockat med sig stora summor pengar försvann männen från platsen i den väntande bilen, det är oklart om det fanns en tredje person med vid själva rånet.

Åtminstone en av de tre personer som anhållits är känd av polisen sen tidigare. I jakten på rånarna har polisen i västra Götaland samarbetet med Rikspolisstyrelsen och polisen i Stockholm, och Thord Haraldsson var en av de första på plats efter rånet.

Om man även har påträffat en del av de stulna pengarna vill han inte uttala sig om, men han säger att det kan bli fler gripanden.

– Det kan inte uteslutas, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie vid polisen i Trollhättan.

Katarina Schulz
katarina.schulz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".