Fotbollssverige står stilla idag

Klockan halv nio är det dags för nästa match för det svenska laget i fotbolls-VM. Och runt om i landet är det just nu många, både privatpersoner, företag och skolor, som på olika sätt har förberett sig för att kunna se matchen mellan Sverige och Nigeria. Att passa på att ta ut pappaledighet är t ex en lösning.
Pär Augustsson i Sandhult sitter framför sin TV med sin sju månader gamle son Jonatan, som sover under förmiddagsmatcherna. TV i skolan Inför dagens match har flera skolor, som inte har avslutning under fredagen, hyrt in storbilds-TV för att förhindra att elever väljer TV-soffan i stället för skolbänken. Företag har gett anställda ledigt eller, som till exempel en bank i Stockholm, hyrt en hel pub för att de anställda ska kunna se Sverige spela. Ingen klippning under matchen I Vetlanda kommer frisör Johan Svärd inte klippa några kunder förrän slutsignalen har gått. På en lapp på dörren står att verksamheten återupptas efter matchen. Johan Svärd vet också hur det kommer att gå: 3-1 till Sverige, Henke Larsson avgör. Folk köper bollar och tröjor Och när det inte är några fotbollsmatcher tycks det som om många fotbollsintresserade ägnar sig åt shopping. Jeanette Håkansson jobbar i en sportaffär på Öland och hon säger att man säljer många tröjor och bollar. Dessutom har man satt in en TV i butiken så att kudnerna inte ska gå misste om något.
Maria Gustafsson, Ekot
Läs Radiosportens VM-sida
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".