Meg Tivéus.

Svenska spels förra vd utreds för mutor

Uppdaterad 17:50
Svenska spels tidigare vd Meg Tivéus misstänks för mutbrott. Överåklagare Christer van der Kwast vid Riksenheten mot korruption har beslutat att inleda en förundersökning mot Meg Tivéus.

Skälet till att en förundersökning mot Meg Tivéus är att hon, kort efter att hon slutade vid Svenska spel, fått uppdrag i företaget Boss Media. Boss media har nyligen fått uppdraget att utforma Svenska spels plattform för poker på internet.

– Jag är förvånad över beslutet att man ska inleda en förundersökning men samtidigt är jag glad att man gör det eftersom jag är misstänkliggjord, säger Meg Tivéus.

Misstankarna handlar om bestickning och mutbrott. Vad säger du om det?

– Jag kan bara säga att jag inte har någon uppfattning om att jag har tagit emot någon bestickning för att jag har sagt ja till ett styrelseuppdrag i Boss Media.

Hur kommer det sig att du så kort tid efter jobbet som vd i Svenska Spel gick över till ett bolag som ni hade haft en kundrelation till?

– Jag har ju många styrelseuppdrag och när jag blev erbjuden det här uppdraget tyckte jag att det var roligt att ha någonting kvar i spelbranschen. Konstigare var det inte. Att det sedan var en leverantör till Svenska Spel diskuterade jag med min styrelseordförande, för jag vill alltid vara säker på att hamna på rätt sida lagen, och han hade inga synpunkter på det, för det här var ingen konkurrent till Svenska Spel, säger Meg Tivéus.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".