Stigande direktörslöner ökar lönegapet

Gapet mellan storföretagens direktörer och vanliga löntagare ökar, visar en genomgång som LO-tidningen gjort. På två år steg lönerna för direktörerna i de största företagen med 33 procent, en ökning med 1,5 miljoner om året i genomsnitt.

Enligt Jan Persson, chefsjurist vid intresseorganisationen Svenskt Näringsliv, är förklaringen att svenska företag blir allt mer internationella.

– Våra stora företag blir mer och mer internationella, och globala i många fall också, och då kommer man in i lönestrukturer och ersättningsnivåer som gäller på den stora marknaden i andra länder, det tror jag är den viktigaste lösningen, säger han.

Men det här gäller bara de riktigt stora företagen, framhåller Jan Persson.

– När det gäller de mindre företagen, som är mer nationellt inriktade, så tror jag inte löneskillnaden är så stor alls. Det finns siffror som visar att en vd i ett sådant företag har en vanlig lön, säger Jan Persson.

33 procents ökning på två år
LO-tidningen har sammanställt löneutvecklingen för de verkställande direktörerna på landets 100 största företag, privata som offentliga, under åren 2002 till 2004.

Under de två åren så ökade direktörslönen med i genomsnitt 33 procent, till 6,2 miljoner kronor. 2002 gick det 21 industriarbetarlöner på en toppdirektör, två år senare kunde direktörerna få ut motsvarande 26 industriarbetarlöner. 

”Jämförelsen håller inte”
Att direktörerna drar ifrån har också LO kommit fram till i olika undersökningar. LO:s ordförande Vanja Lundby-Wedin tycker inte att jämförelsen med löneläget utomlands håller.

– På något underligt sätt jämför de sig med omvärlden vilket leder till högre löner, och så ska löntagarna jämföra sig med andra länder vilket ska leda lägre löner, det är helt oacceptabelt, säger hon.

Kan det inte vara så att direktörerna kan jämföra sig med andra länder där direktörslönerna går upp, men industriarbetare måste jämföra sig medarbetare i nya länder, där de har betydligt lägre löner?

– Det måste vi inte alls göra, vi har så många fördelar i Sverige eftersom vi är ett land där vi ändå försökt att leva efter att öka jämlikheten, minska klyftor, se till att vi har löntagare med god utbildning, goda kunskaper och bidrar till god konkurrenskraft. Vi behöver inte alls jämföra oss med omvärlden, säger Vanja Lundby-Wedin.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".