Kina bygger forskningscentrum för UFO

Kina planerar att satsa hundratals miljoner kronor på ett forskningscentrum för UFO. Ett syfte är att försöka ta reda på om landet 1994 hade besök av utomjordingar.

Floran av forskning och utveckling i Kina växer i takt med ekonomin. Förra året satsade landet motsvarande över 180 miljarder kronor på investeringar, som växer med runt 15 procent varje år.

Samtidigt pumpar utländska företag in forskningspengar, inte minst inom läkemedelsindustrin, bioteknik och högteknologi.

Breda satsningar
Men satsningarna är bredare än så. UFO-forskningen går också framåt.

Den 30:e november för elva år sedan ska flera träd på en yta av 27 hektar ha fallit till marken, en stor lastbil flyttades 20 meter och en man har berättat hur han lyftes mot himlen av en oförklarlig kraft i provinsen Guizhou i södra Kina.

Ryktena om ett besök av utomjordningar har fått ett Taiwanbaserat företag att satsa motsvarande 160 miljoner kronor på ett UFO-center i området.

Väderfenomen
Forskningen ska förhoppningsvis kunna visa om det var ett väderfenomen eller kanske något från yttre rymden som orsakade skadorna.

Svaren på frågorna finns ännu inte i Kina, men väl pengarna för att åtminstone försöka finna dem.

Anders Wennersten, Peking
anders.wennersten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".