ATG satte nytt spelrekord

Det svenska travspelbolaget ATG - satte nytt spelrekord förra året - med en omsättning på nästan 11 miljarder kronor. Ökningen bygger på att inriktningen på hästspelet håller på att genomgå stora förändringar. Den nya V4:an som lanseras nästa vecka är en del av den nya satsningen: spel på lunchen.

Det ska alltid gå att spela på hästar- både dag och kvällstid. Den nya V4:an ska ge tillbaka mer till spelarna 75 procent av omsättningen mot traditionella 65 procent i dom här så kallade poolspelen som V65 och V75. Den högre återbetalningen är ett sätt att locka travspelarna att inte byta till nåt utländskt spelbolag- som har ännu högre återbetalningar på sina vinnare och platsspel.

Ökade omsättningen
Som enda inhemska spelbolag ökade ATG omsättningen förra året med 212 miljoner till nästan 11 miljarder, plus cirka 2 procent, bra med tanke på att andra svenska spelbolag tappade nästan 1 miljard- svenska spel backade cirka 600 miljoner.
Med V4:an ökar travet antalet lunchlopp i veckan från 14 till 21.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".