Anna Sjödin.

SSU:s ordförande polisanmälde vakt

Ordföranden för det socialdemokratiska ungdomsförbundet, Anna Sjödin, polisanmälde på fredagen vakterna på en restaurang i centrala i Stockholm. Anna Sjödin greps under helgen efter ett bråk med vakterna och hon misstänks för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

– Hon har gjort en anmälan om misshandel, förolämpning och falsk angivelse. Misshandel bestående bland annat i att hon har utsatts för batongslag, förolämpningen bestående i att hon har blivit kallad för ”jävla fitta” och ”jävla hora”, och falsk angivelse i att någon skulle ha påstått att hon sagt ”jävla svartskalle”, säger Anna Sjödins advokat, Leif Silbersky.

Vad som egentligen hände på krogen Crazy Horse i lördags natt är fortfarande oklart och ord står mot ord.

Misstänkt för flera brott
Enligt vakterna var Anna Sjödin aggressiv och våldsam och skrek rasistiska ord när hennes väninna skulle avvisas från restaurangen, och hon är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och förolämpning.

Anna Sjödin har på fredagen hörts av polisen och gett sin version av vad som hände. Hon tillbakavisar alla anklagelser och hävdar att vakterna oprovocerat slog ned henne med batong och satte sig på henne när hon försökte gå emellan.

– Hon menar att hon inte har gjort någonting som kan rubriceras som brott. Hon hänvisar också till den läkarundersökning och det rättsintyg som har gjorts vad gäller henne där man kan verkligen kan få dokumenterat att hon har fått skador i samband med besöket på krogen, säger Leif Silbersky.

Lista på vittnen
Enligt Leif Silbersky finns flera vittnen som kan stödja Anna Sjödins version, och han har lämnat över en lista till polisen på personer som man vill ska höras.

Andra vittnen har hörts tidigare i veckan, men vice chefsåklagare Per Lindkvist som leder förundersökningen vill inte kommentera vad som kommit fram där.

Katarina Schulz
kararina.schulz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".