Politisk dragkamp i Hultsfred

På torsdagen inleddes Hultsfredsfestivalen med närmare 30 000 besökare. Årets festival har samtidigt blivit en dragkamp mellan de politiska partierna. Alla riksdagspartier utom Kristdemokraterna finns på plats genom sina ungdomsförbund, för att locka nya väljare.
För moderaterna är det premär på Hultsfredsfestivalen. Alla riksdagspartier, utom kristdemokraterna, finns på plats det här valåret. Flera tunga partinamn ser till att ha vägarna förbi – Mona Sahlin, Gudrun Schyman och Leif Pagrotsky till exempel. Alla vill synas bland de närmare 30 000 unga festivalbesökarna, många förstagångsväljare. Det gäller att ha så mycket rock'n roll som möjligt, även i det politiska budskapet i Hultsfred. Vid en snabb titt kan det till och med vara svårt att skilja partierna åt. Men bland besökarna tycks många i alla fall uppskatta att partierna finns med på festivalen.
Daniel Rundqvist, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".