Ny dopningsräd mot Österrikes OS-åkare

Italiensk polis genomförde på måndagskvällen en ny räd mot de österrikiska skidåkarnas förläggning i OS.

– Skandalösa trakasserier, säger upprörda österrikiska skidledare om den nya razzia som italiensk polis genomförde på måndagskvällen.

I flera timmar sökte polisen då igenom ett hus i Pragelato, det samhället där dom österrikiska längdskidåkarna bor under OS.  

Mayer har varit där
I huset som under OS disponeras av österrikiska tränare vistades i förra veckan den för dopningsbrott avstängde österrikiske skidledaren Walter Mayer.

Det var hans närvaro i OS-området som orsakade den stora räden i lördags kväll och som ledde till att tio österrikiska längdskidåkare- och skidskyttar dopningstestades. Svaren på testerna är fortfarande inte kända.  

Oklart om fynd
Uppgifterna går isär om vad polisen hittade igår kväll. En poliskälla säger till nyhetsbyrån Reuters att man inte fann någonting av intresse. En annan säger till AFP att man hittade ”piller”.  

En österrikisk ledare som åt middag på en restaurang när razzian genomfördes säger att han fick en chock när han återvände till huset: efter polisens framfart såg det ut som om en bomb hade slagit ner, säger han.  

Anders Pontara, Turin
anders.pontara@sr.se