Försvarschef hade porr i tjänstedatorn

En chef inom Försvarsmakten har ertappats med grova pornografiska bilder i sin dator. En del av bilderna var montage där mannen hade klippt in kvinnliga politiker och kvinnliga försvarsanställda.
Kerstin Osterman, presschef inom Försvarsmakten logistik säger att bilderna upptäcktes vid en rutinkrontroll, en sådan som görs lite då och då stickprovsmässigt. Efter upptäckten av de drygt 200 bilderna omplacerades mannen omedelbart, och händelsen anmäldes till försvarets ansvarsnämnd. Enligt anmälan har mannen uppträtt både olämpligt och kränkande. Förutom att mannen tillverkat bilderna på arbetstid så har han visat bristande respekt för personalen. Flera av kvinnorna på bilderna var nämligen anställda på hans avdelning. Men någon polisanmälan mot mannen är inte aktuell. – Detta är inget brottsligt som han har gjort men det är väldigt olämpligt och han är anmäld till Försvarsmaktens ansvarsnämnd och där kommer man att besluta om eventuella disciplinära följder, säger Kerstin Osterman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".