Hultsfreds-festivalen slut och polisen nöjd

Årets Hultsfreds-festival är slut och beskrevs av polisen på lördagskvällen som ovanligt lugn. Den mest allvarliga incidenten var en misstänkt mordbrand natten till lördag. En person greps efter att ha försökt tända eld på ett tält. Polisen säger att det största problemet har varit stölder i tält och ryggsäckar. Drygt 27.000 biljetter såldes.
Från klockan sex på söndagmorgonen är festivalområdet avstängt för städning och röjning, så söndagens åttondelsfinal i VM-fotbollen mellan Sverige och Senegal kommer inte att kunna ses av festivalbesökarna. Andra VM-matcher har visats på storbildsskärm på området. - Arbetet med städningen är planerad sedan tidigare och det kan vi inte ändra på, säger festivalgeneralen Patrik Axelsson. - Vi har verkligen ansträngt oss men har inte kunnat hitta någon lämplig lokal eller organisation som skulle kunna ta emot en sådan publiktillströmning. Och vi måste tänka på säkerhetsaspekten, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".