Hårt tryck efter festivalbiljetter

Runt om i landet har försäljningen av biljetter till de olika festivalerna startat och festivalåret 2006 ser ut att bli mycket bra.

- Försäljningen har gått oväntat bra. Vi har aldrig upplevt en sådan försäljningsstart, säger chefen för Hultsfredsfestivalen, JP Bordahl.

På mindre än en timma sålde man 1200 biljetter till Hultsfredsfestivalen, det är nästa 50 gånger mer än vid samma tidpunkt i fjol. Men man märker inte bara av ett ökat tryck i Hultsfred, på många håll i landet ser det ut att bli ett bra festivalår, biljettförsäljningen är i full gång.

Trenden bland festivalbesökare har förut varit att köpa sina biljetter i sista sekund, men nu verkar det ha vänt till det motsatta.

- En anledning kan vara att arrangörerna har satsat på att synas i nya områden. Vi har bland annat funnits med på olika ungdomssidor på nätet, säger Jonas Hallberg, festivaldirektör för Arvikafestivalen.

Om biljettförsäljningen håller i sig dröjer det enligt arrangörerna, inte länge innan de är slutsålda. Theodor Arvidsson Kylin tänker däremot vänta med att köpa biljetter till festivalen i Arvika.

- Jag har hört av kompisar att man kan köpa biljett i sommar, säger Theodor Arvidsson Kylin.

Philip Ramqvist
philip.ramqvist@sr.se