Hamnarbetare i blockad i Örnsköldsvik

Svenska hamnarbetareförbundet har inlett en blockad mot Domsjö fabriker utanför Örnsköldsvik. Fackförbundet Pappers protesterar kraftigt och kräver att den avslutas omedelbart.
På Svenska hamnarbetareförbundet ilsknade man till i april i år då lastningen av pappersmassa vid Domsjö fabriker utanför Örnsköldsvik togs över av fabrikens egna anställda. Orsaken var att fabriken inte lyckats komma överens med stuveriet som tidigare skötte hanteringen. Det hela gäller en till två lastningar av pappersmassa per vecka som hamnarbetarna sedan i våras går miste om. Samtidigt handlar det om en principfråga, säger Björn A Borg, förbundsordförande på Hamnarbetareförbundet. Eftersom hamnen ligger inne på fabriksområdet hindrar inte den idag aviserade blockaden lastningen av massan. Men nästa steg i blockaden blir att försvåra för båtarna när de anländer andra hamnar i Europa och Sverige, där Svenska Hamnarbetareförbundet har inflytande. Och den åtgärden kommer att vidtas, enligt Björn A Borg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".