Selimovic blir ny chef för Radioteatern

Jasenko Selimovic blir ny chef för Radioteatern. Han utsågs på torsdagen av Sveriges Radios vd Peter Örn och har fram till nu varit konstnärlig ledare för Göteborgs stadsteater.

Att få den här chansen tycker han är underbart.

– Genomslagskraften som Sveriges Radio har är oslagbar. Det är väl bara Sveriges Television som kan konkurrera om den. Sedan finns det så många människor som man kan nå och samtidigt på så många olika sätt. Det finns fantastiska möjligheter att utnyttja det här. Det känns på många sätt väldigt bra, säger Selimovic.

Jasenko Selimovic har tidigare verkat som skådespelare och regissör i sitt forna hemland Bosnien-Hercegovina men också i Uppsala, Borås och vid Dramaten och Folkoperan i Stockholm och har fram till nu varit konstnärlig ledare för Göteborgs stadsteater.

Hur Selimovic vill påverka och möjligen ändra Radioteatern vill han inte berätta i dag utan först ta i ett samtal med personalen.

Själv tror han att hans intresse för pjäser som berör aktuella händelser kan passa bra just i Sveriges Radio som ska belysa vad som händer i Sverige och världen.

– Jag har alltid försökt göra en angelägen och engagerande teater som var knuten till aktuella händelser och låg nära i tiden, säger Jasenko Selimovic, ny chef för Radioteatern.

Mats Eriksson
mats.eriksson.ekot@sr.se