Franska kravallpoliser jagar en student i Paris.

Fransk polis stormade universitet i Paris

Fransk kravallpolis stormade Sorbonne-universitetet i Paris tidigt på lördagsmorgonen. I byggnaden fanns flera hundra studenter kvar efter fredagskvällens demonstrationer mot den nya lag som ska göra det lättare att sparka unga anställda.

Lagen antogs av det franska parlamentet tidigare under veckan och har väckt protester vid flera franska universitet.

På fredagen samlades närmare 600 studenter i en av universitetets byggnader för att delta i en sitt-strejk mot lagen. Sent på kvällen urartade protesterna och stegar och stolar kastades ut från fönstren och polisen svarade med tårgas.

Tidigare på kvällen besköt kravallpolis demonstrerande studenter med tårgas, och nyhetsbyrån AFP rapporterade att poliser misshandlat studenter med batonger vid en vägspärr nära Sorbonne-universitetet.

Paris borgmästare Bertrand Delanoe sa i ett uttalande att han är djupt bekymrad över att polisen tar till våld mot studentprotesten som han menade hade genomförts fredligt.

Vid flera andra franska universitet har studenter också protesterat mot den nya lagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".