Svensk export går bra

Det går bra för svensk export just nu. Det visar nya siffror från Exportrådet. Ett exempel är Ericssons storaffär i Japan som blev känd i dag.
Ericsson ska sälja utrustning för ett nytt 3G-nät till förtaget Emobile och telekomanalytiker uppskattar ordern till minst tio miljarder kronor.

Ordern som Ericsson tagit hem i Japan gäller ett nytt 3G-nät inom den senaste höghastighetstekniken för dataöverföring. Nätet ska byggas i de mest befolkade områdena i Japan, som Tokyo, Nagoya och Osaka.

Forsatta goda tider
Samtidigt som den här orden blev känd så kom Exportrådet i dag med en ny prognos för exporten - en prognos som pekar mot fortsatt goda tider för exportindustrin - särskild bra ser det ut för tjänsteexporten.
Exportrådets chefsekonom Mauro Gozzo skriver nu upp sin prognos - och räknar med att försäljningen i år ökar med sju procent jämfört med förra året.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".