Ännu en flicka utsatt för gruppvåldtäkt

En tredje flicka i de yngre tonåren har våldtagits av någon eller några av dom män från Norrtälje-trakten som nu sitter häktade.
Våldtäkten på den tredje flickan som också är är i 13-årsåldern, tros ha inträffat samtidigt som ett av dom andra fallen. Det uppger kammaråklagare Björn Skånsberg till Sveriges Radio Uppland. Det är nu sammanlagt tre flickor som vid två tillfällen tros ha blivit utsatta för gruppvåldtäkt i en ort utanför Norrtälje. Sammanlagt 6 män är nu häktade. Männen är mellan 16 och 20 år gamla. Flera av dem misstänks vara inblandade i bägge händelserna. I den våldtäkt som anmäldes först och som ska ha skett natten mellan den 9 och 10 april, är det en trettonårig flicka som ska ha våldtagits av fem unga män. Och enligt kammaråklagare Björn Skånsberg är det två flickor, tretton och fjorton år gamla, som står som målsägande i det senast upptäckta fallet, det som skall ha inträffat den 23 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".