Israel återockuperar palestinska städer

Israeliska stridsvagnar har gått in i flera byar och städer på Västbanken. Blanda andra Ramallah, Nablus och Jenin. Det är ett svar på tisdagens självmordsattack i Jerusalem då 19 människor dödades.
Den israeliska regeringen meddelade under natten till onsdagen att den planerar att återockupera delar av Västbanken och hålla dessa områden till dess att de palestinska terrorattackerna upphör. Anfall mot israeliska skyddsbarriären Israels kontroversiella bygge av en skyddsbarriär på Västbanken angreps på onsdagen av palestinier, uppger den israeliska arméradion. Gränspoliser vid bygget besköts och en sprängladdning detonerade nära en grupp poliser. Barriären ska bestå av stängsel, betongmurar, vallgravar och elektronisk övervakningsutrustning. Israel utvisar palestinaledare Israel planerar att landsförvisa en rad palestinska ledare som svar på den senaste tidens självmordsattacker, det uppgav en israelisk regeringskälla på onsdagen. Utvisningen skulle inte omfatta palestiniernas president Yasser Arafat eller Marwan Barghuti som utpekats som pådrivande bakom det palestinska upproret. Barghuti greps den 15 april och ska enligt källan ställas inför rätta i Israel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".