Post i butik en dålig affär

Flera handlare som har avtal med Posten om att ha Post-i-butik väljer nu att hoppa av samarbetet. De tycker helt enkelt att deras avtal är för dåligt. En av dem är Per Olofsson som är butikschef på CoopKonsum i Gröndal.
– Rent ekonomiskt tjänar vi inget på det, säger Per Olofsson. Totalt ska posten öppna 3 000 nya serviceställen i landet för brev och paketärenden. Vissa har redan funnits ett tag, som CoopKonsum i Gröndal i Stockholm där man har post-i-butik och det kräver en heltidstjänst. Enligt butikschefen Per Olofsson lovade Posten att de anställda lätt skulle kunna sköta brev- och paketdelen vid sidan av sina ordinarie jobb, men så blev det inte. Dessutom vill Posten att postdelen ska vara öppen lika länge som resten av butiken. Det är dubbelt så många timmar som idag, men ersättningen höjs inte allt på samma sätt. Så nu blir det ingen ingen post i Gröndal till hösten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".