Flygstrejk orsakar problem

På grund av strejken bland sydeuropeiska flygledare väntas det idag onsdag, bli kaos på flera flygplatser i Europa med stora förseningar. Även svenska resenärer kommer att drabbas. Färjetrafiken i Grekland är fortsatt strejkdrabbad.
Det brittiska flygbolaget British Airways har ställt in 120 flygningar, Spanska Iberia 61 stycken och på Frankfurts flygplats i Tyskland har 64 avgångar strukits från informationstavlorna. Ännu värre är det i Frankrike. Flygstrejken i Frankrike innebär att sju av dagens nio reguljära flygningar från Stockholm Arlanda till Paris ställs in. Dessutom försenas två charteravgångar till Nice och Grekland. Också färjetrafiken i Grekland är fortsatt strejkdrabbad. Ungefär hälften av båtarna i den grekiska övärlden är inställda under onsdagen. – Det blir motsvarande problem att komma till Sverige från Paris först och främst. Och de charterturister som sitter och väntar på hemresa från Grekland kan få en senare avgångstid. Men detta har de blivit varskodda om från respektive researrangör, säger Niklas Härenstam vid Luftfartsverket på Arlanda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".