Israel svarar på självmordsdåd

Israel svarade sent på onsdagskvällen och natten på onsdagens självmordsdåd i Jerusalem som kostade minst sju människor livet.
Ett par timmar efter dådet flög israeliska attackhelikoptrar in över Gazaområdet och anföll mål i Gaza city, Khan Yonis och flyktinglägret Jabalya. Enligt den israeliska armén förstördes vapenfabriker vid attackerna, men palestinska ögonvittnen uppger att också byggnader som tillhör Hamas och Islamiska Jihad förstördes. Minst sex palestinier skadades. Under natten trängde israeliska arméfordon in i Ramallah och dess omgivningar. Ögonvittnen sade att militärerna var på väg mot Yasser Arafats högkvarter. Det fanns inga rapporter om strider, däremot greps ett antal palestinier i förorter till Ramallah. Under onsdagskvällen dödades också fyra palestinier och tre israeliska soldater skadades i en sammandrabbning i Qalqilya på Västbanken. Striderna bröt ut efter att israeliska soldater omringat en palestinsk officerares bostad. Den palestinske officeraren dödades i skottväxlingen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista