Hopp om försäljning av Continental i Gislaved

Ett stort svenskt företag är intresserat av att ta över Continentals nerlagda fabrik i Gislaved, något som skulle kunna ge minst ett par hundra nya arbetstillfällen till orten.
Än så länge har inga konkreta förhandlingar kommit igång, bland annat på grund av oenighet om priset och företaget är ett av en handfull som visat konkret intresse, säger Ronald Carlsson på Continental som samordnar kontakterna. Men Ronald Carlsson är försiktig i sina uttlanden eftersom han inte vill skapa falska förhoppningar, men faktum är att hoppet fortfarande lever om nya jobb när däcktilllverkningen upphör. Olika konstellationer av företag har hört av sig och bland annat så för man alltså samtal med ett större svenskt företag som kan tänka sig att flytta produktion till Gislaved och ge kanske upp mot 300 arbetstillfällen. Vilken bransch det handlar om vill inte Ronald Carlsson avslöja. Men problemet är priset och den enorma ytan. Däckfabriken i utkanten av Gislaved består av 70 000 kvadratmeter, och tills vidare kommer Continental behålla drygt 20 000. Resten vill man sälja, att hyra ut som flera intressenter velat göra är inte aktuellt i nuläget. För Continetal är det viktigt att ändå hitta en lösning, och Ronald Carlsson tror på en försäljning senare i år.
Daniel Rundqvist, Ekot Jönköping
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".