Nordea ändrar sig om avgifter

Statligt dominerade banken Nordea tar sedan i våras ut dubbla avgifter för utlandsbetalningar som görs i några invandrartäga stockholmsförorter och i Södertälje. Men under torsdagen kommer man upphöra med dessa dubbla avgifter, säger Ann-Leena Mikiver, informationschef på Nordea.
Det är i de invandrartäta stockholmsförorterna Skärholmen, Kista och Södertälje, som kunderna fått betala dubbla avgifter för utlandsbetalningar jämfört med de som görs i Stockholms innerstad. I stället för 110 kronor i avgift för en utlandsbetalning till länder utanför EU tar Nordea ut 220 kronor i de invandrartäta områdena, skriver Dagens Nyheter på torsdagen. Skälet till att bankkontoren i Skärholmen, Kista och Södertälje fick det Nordea kallar dispens att höja avgifterna vad det höga kundtrycket. Men Nordea ändrar sig nu enligt uppgifter till Ekot på torsdagsmorgonen. Banken kommer att upphöra med de dubbla avgifterna under torsdagen, enligt Nordeas informationschef Ann-Leena Mikiver. – Om kunderna uppfattar det som diskriminerande ska vi ändra på det. Det är bara att erkänna att det inte var en bra idé, säger Ann-Leena Mikiver.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".