Frölundadom slogs fast

Hovrätten fastställde idag domarna i skattehärvan kring Frölunda Hockey. Fängelsedomen mot klubbens tidigare klubbdirektör på ett och ett halvt år för medhjälp till grovt skattebedrägeri står fast liksom domen mot en spelaragent som i tingsrätten fick två års fängelse för samma brott.
Det var Under åren 1996 och -97 som Frölunda Hockey på ett olagligt sätt ska ha hyrt flera spelare från ett västindienregistrerat bolag, och på så sätt sluppit undan skatt och sociala avgifter mot att bolaget fått provision på spelarlönerna. Spelarna i sin tur har kunnat kvittera ut oskattade pengar från bolaget och uppgett felaktiga inkomstuppgifter i sina deklarationer. I tingsrätten dömdes också förre klubbkassören till tre månaders fängelse för inblandning i skattehärvan men han överklagade aldrig sin dom. Enligt åklagaren Gunnar Andersson är det första gången som ledningen för en elitklubb döms till så kännbara straff för skattebrott. Tidigare utredningar som gällt Västerås och Malmös Hockeyklubbar har lagts ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".