Frikännande domar att vänta i gangstermål

De tre män som misstänks ligga bakom mordet på en 32-årig torped i Tumba i november försattes idag på fri fot av Huddinge tingsrätt. Rättegången mot de tre männen avslutades i onsdags och frisläppandet tyder nu på att de sannolikt kommer att frikännas från mordåtalet.
Det var i november förra året som en 32-årig man verskam som indrivare sköts till döds på en lekplats i Tumba söder om Stockholm. Åklagarens tes var att 32-åringen lurades av en 33-årig krögare att följa med till Tumba i dennes bil. I en följebil, med ständig mobilkontakt till krögaren, satt de tre männen som nu stått åtalade. De ska enligt åklagaren ha agerat som krögarens livvakter och skjutit ihjäl 32-åringen. Åklagaren liknade mordet vid en ren avrättning och yrkade på livstids fängelse för de tre. Men så ser det alltså nu inte ut att bli, eftersom de tre släpptes på fri fot i dag vilket tyder på att de kommer att frikännas från mordåtalet. Åklagaren Pia Söderström är inte tillgänglig för en kommentar men låter meddela att beslutet i dag tyder på att de tre kommer att frikännas. Om hon kommer att överklaga domen tar hon beslut till först sedan hon läst domskälen. Dom i målet meddelas den 4 juli.
Jonas Alsgren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista