Lagliga intäkter från cannabisrökning

Det finns de som tjänar lagliga pengar på att svenskar röker allt mer hasch eller marijuana. Försäljningen av rulltobak har sjunkit med 20 procent på tre år - men samtidigt säljs det mer av extra långa cigarettpapper. Det rapporterar P3-programmet Folkradion.
De extra långa cigarettpapprena går i dag att hitta i nästan varje tobakshandel. och på sina ställen finns det även förpackningar dekorerade med cannabisblad. Tobakshuset AB i Göteborg är det företag som importerar dessam papper. Extra stort papper lanseras Och trots att tobaksförsäljningen går stadigt neråt, lanserade de ett nytt, extra stort papper i Sverige för bara ett år sedan. VD:n Naim Radi säger att de långa papprena säljer bättre och bättre för varje år. Men varför vet han inte. Beslag av marijuana ökar Jan Westling jobbar på länsnarkotikaroteln i Stockholm. Under de senaste åren har beslagen av marijuana ökat markant och den ökade försäljningen av cigarettpapper bekräftar bara vad han länge misstänkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".