Stökig midsommar på många håll i landet

Det har varit en stökig midsommarnatt på många håll i landet. Men polisen beskriver ändå situationen som relativt normal och möjlig att hantera
En rundringning till polisdistrikt i landet visar att det hittills i midsommar har varit mycket fyllerier med många misshandelsfall och rattfyllor. Polisen i Kalmar säger till Ekot att det varit flera slagsmål mellan berusade i Borgholm på Öland. Och i Oskarshamn har flera ungdomsgäng drabbat samman, men inga allvarligare händelser har inträffat. Slagsmål på Vikbolandet På Vikbolandet i Östergötland var ett 40-tal ungdomar inblandade i ett slagsmål och flera fick föras till sjukhus. Bråket började när ett gäng skinnskallar avvisades från en campingplats i Arkösund. Det slutade med att tre personer greps för grov misshandel och våld mot tjänsteman. Stökigt i Skåne På en annan campingplats, fast i Skåne, knivskars en man svårt och hans tillstånd beskrivs som livshotande. I Arlöv utanför Malmö skadades en man allvarligt efter att ha blivit sparkad i huvudet. Brott mot person har prioriterats Ett stort antal singelolyckor har också inträffat under natten och flera personer har skadats. Många polisdistrikt som Ekot pratat med säger att de haft fullt upp och tvingats prioritera brott mot enskilda personer, som tex misshandel. Men i stort sett menar polisen att midsommarfirandet i år inte varit värre än vanligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".