Två allvarligt skadade vid skottdrama

Två män, 23 och 24 år gamla, skadades allvarligt tidigt på söndagsmorgonen vid en skottlossning i centrala Landskrona. Polisen visste ännu inte på söndagseftermiddagen vad som låg bakom beskjutningen.
Det var vid halv fem tiden på söndagsmorgonen som polisen fick larmet om skottlossning i centrala Landskrona. När polisen kom till platsen fann de en bil som kört in i en husvägg. I bilen satt en person som blivit skjuten i huvudet och på gatan femtio meter därifrån låg ytterligare en man som också var skjuten i huvudet. Båda männen har opererats under söndagen på Unversitetssjukhuset i Lund och för båda är tillståndet livshotande. Två pistoler hittades på platsen för skottlossningen, och vittnesuppgifter under söndagen gör att polisen söker en man i 20- 25- årsåldern och två bilar som sågs lämna platsen i hög fart omedelbart efter skottlossningen. Enligt polisen är minst 3 personer inblandade i skottlossningen i centrala Landskrona, men ingen hade sent på söndagseftermiddagen gripits och polisen visste då ännu inte varför de båda männen sköts.
Christer Johansson, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".