Flera palestinska ledare gripna

Nu grips palestinska ledare av både israelisk militär och palestinsk polis, och trots att Yassir Arafat anklagar Israel för en totalockupation pågår förhandlingar med militanta palestinska grupper om att upphöra med självmordsattacker inne i Israel.
Palestinernas ledare Yasser Arafat anklagade i möten med EU-företrädare på söndagen Isarel för att fullständig återgång till ockupationen före Oslo-avtalen. Israel kontrollerar nu alla större städer på Västbanken. Samtidigt pågår massgripanden av palestinska ledare av israelisk militär. Den israeliska regeringen beslutade på söndagen att inte bara deportera palestinska ledare utan också självmordsbombarnas hela familjer, i första hand till Gaza-området i andra hand till något annat land. Men juridsk expertis måste godkänna beslutet. I Gaza har palestinsk polis gripit medlemmar av de palestinska organisationerna Hamas och islamiska Jihad. Samtidigt ska det pågå diskussioner mellan Yasser Arafats Fatah och andra palestinska grupper om att stoppa palestinska självmordsattacker inne på israeliskt område.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista