Svenska spelandet ökar

Automatspelandet i landet ökar. Hittills i år har Svenska spel ökat sin omsättning med 13 procent. Jack och Miss Vegas-automater, som är det enskilt populäraste spelet, har ökat med 36 procent.
En förklaring till den kraftiga ökningen vad gäller Jack och Miss Vegas-automaterär en lagändring tidigare i år som förbjöd många andra så kallade värdeautomater. Räknar man bort värdeautomatspelen har Svenska spels omsättning hittills i år ökat 5 procent. Svenska spels totala bruttoomsättning uppgår hittills i år till nära 8 miljarder. På regeringens uppdrag började Svenska Spel 1996 placera ut spelautomaterna runt om i Sverige. I dag finns det 7 000 apparater i landet. Ändamålet var att få in pengar till ungdomsverksamhet, framförallt till idrottsverksamheten. Största delen av överskottet går till barn och ungdomsverksamhet, men baksidan av det hela är att fler och fler fastnar i spelmissbruk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".