Israel kontrollerar Västbanken

Israel har nu kontroll över stora delar av Västbanken, inklusiv Ramallah, där palestiniernas ledare Yassir Arafat har sitt högkvarter. För palestinierna innebär den israeliska nyinvasionen att Israel slutgiltigt ska krossa den palestinska myndigheten. Men vad som egentligen ligger bakom Israels senaste operation finns inget svar på ens på den israeliska sidan.
Israel har förklarat större delen av Västbanken som militärt stängt område, och det råder utegångsförbud. Sex palestinier dödades också i södra Gaza på måndagsmorgonen när israeliska helikoptrar besköt två taxibilar. Två av de döda palestinierna var ledare i Hamas-rörelsen. Israel har bekräftat att helkoptrarnas mål var att döda de två männen. Under natten har den israeliska militären tagit kontroll över Västbankens viktigaste städer och i Ramallah har stridsvagnar slagit en ring runt palestiniernas ledare Yassir Arafats högkvarter.
Maria Persson-Löfgren, Jerusalem
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".