Volvo vill nyanställa i Göteborg

Volvo personvagnar planerar att nyanställa 500-600 personer till sin fabrik i Göteborg. Det avslöjade Hans-Olov Olsson, vd för Volvo Personvagnar, på en internationell bilkongress i Göteborg i dag.
- Vi har redan gjort och gör investeringar här i Torslanda. Jag räknar med att vi kommer att nyanställa här de närmaste två till tre åren. Det beror naturligtvis på hur många bilar vi säljer men vi pratar säkert om en 500 - 600 människor, säger han. Det är drygt tre år sedan Volvos personbilsrörelse blev en del av Ford-koncernen. Unden den tiden har Volvo fortsatt att leverera vinst till sina ägare. Därför avvisar Hans-Olov Olsson den senaste tidens rykten om att Ford skulle vara på väg att sälja Volvo. Istället beskriver han den svenska biltillverkarens ställning som stark i koncernen. Det är därför man nu kan göra nyinvesteringarna. Och även som det fortfarande ser mindre bra ut i på europamarknaden har det redan vänt i USA säger han. - Vi räknar med att 2002 blir ett bättre år än förra året, detta med tanke på att det redan vänt i USA, säger Hans-Olov Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".