Börserna faller kraftigt

Världens aktiebörser har fallit krafigt kraftigt natten mot onsdag och onsdagsmorgonen. I Stockholm, Frankfurt, Paris och London har börserna hittills gått ner med tre till fyra procent.
Mest sjunker kurserna för tillverkare och operatörer inom telekombranschen, där kurserna i många bolag gått ner med omkring tio procent. I de franska bolagen France Telekom och Alcate stoppades handeln med bolagens aktier sedan de rasat med 17 - 18 procent. På mindre än ett dygn har osäkerheten lägrat sig kring den väntade ekonomiska återhämtningen i världens industriländer. Och aktiebörserna kastas från dag till dag mellan ljus och mörker. I Stockholm föll börsen i måndags med drygt tre procent i måndags , steg lika mycket under tisdagen med förhoppningar om bättre tider. Vid lunchtid på onsdagen hade Stockholmsbörsen gått ner tre procent.
Christer Hillbom, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".