Långa applåder för kritik mot homoadoptioner

Kristdemokraterna började sitt riksting i Malmö idag och ska bestämma vad partiet ska gå till val på. Partiledaren Alf Svensson som just avslutat sitt tal och han fick den längsta applåden för kritiken mot att även homosexuella par ska kunna prövas som adoptivföräldrar. Statsminister Göran Persson bryter mot barnkonventionen tycker Alf Svensson.
– För oss kristdemokrater är det obegripligt att Göran Persson fick så många partiledare med sig på förslaget om homoadoptioner som vi tycker är ett svek mot barnen, sa Alf Svensson i sitt tal på torsdagen. De borgerliga partierna misslyckades för att tag sen att enas om en gemensam familjepolitik där framförallt Folkpartiet skiljer ut sig men nu även Centerpartiet. Alf Svensson pratatde också om främlingsfientligheten i sitt tal. – Den frågan måste vi klara av med tydlighet och konsekvens och inte ta oss ur den genom att utpeka frågande och ängsliga medmänniskor för att vara rasister, sa Alf Svensson i sitt tal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista