Terroristmisstänkta kan ha anknytning till Hamas

De två terroristmisstänkta män som greps i Malmö för snart en månad sedan och som hotas av utvisning har anknytning till den militanta islamistiska organisationen Hamas. Det bekräftar Säkerhetspolisen idag.
Säkerhetspolisen har ansökt hos regeringen om att de två männen skall utvisas mot bakgrund av lagen om särskild utlänningskontroll, den omdiskuterade lag som också benämns terroristlagen. En gren av Hamas finns på EU:s terroristlista, och justitieminister Thomas Bodström har tidigare sagt att de båda männen har haft kontakt med personer och organisationer som har kopplingar till terrorism i Europa, och att det är därför de hålls i förvar. En av männens advokater, Pär Stadig, säger till Ekot att det inte finns någon som helst grund för misstankarna om terrorism eller anknytning till Hamas. Ytterligare förhandling ska nu ske vid Stockholms tingsrätt och tidigast den 4 juli kommer regeringen att fatta ett beslut om utvisning av männen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".