Bobbys mamma och styvfar i rätten.

"Hon hade inga moderskänslor"

Vid rättegången i Eksjö mot det par som åtalats för tioårige Bobbys död påbörjades på torsdagen förhören med mammans sambo. Mannen som utpekats som en tyrann av mamman gav själv en helt motsatt bild. Han sa att han välkomnade Bobbys ankomst till gården.

– Det var fruktansvärt roligt. Jag kände det som att jag fick en son i huset igen. Jag har alltid saknat mina barn, sa styvpappan.

Vad var det som var roligt?

– Det var vardagliga saker, det behöver inte vara något speciellt. Att över huvud taget ha en kille med sig när man gör något.

Tappat kontakten med sina egna barn
Mannen beskrev att han älskade barn och led av att han hade tappat kontakten med sina egna. Han sa att han hyllade kärnfamiljen och tvärtemot vad som har kommit fram i förhören med mamman så var det hon som var problemet, enligt mannen.

– Det fanns väl en god sida, men det fanns så att säga inga mammakänslor. Det reagerade jag på redan första dagen.

Sambon uttryckte sig vältaligt, ordrikt och engagerat inför rätten och verkade nästan gilla att få berätta.

Mannen tillbakavisar anklagelser
Även om åklagaren inte hann komma in på själva åtalspunkterna utan bara bakgrunden på torsdagen står det redan klart att mannen inte håller med om mammans berättelse där han pekas ut som en grym sadist som plågat både henne och Bobby och skrämt henne så att hon känt sig tvungen att medverka i övergreppen.

Förhören med styvpappan fortsätter på måndag.

Daniel Rundqvist
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista