Hoppfulla talanger köade i Stockholm

De senaste veckorna har gator och torg i hela Sverige fyllts av kändistörstande ungdomar som vill söka till talangsåpan Idol som sänds i TV4. Sist ut var Stockholm.

Redan klockan sex på lördagsmorgonen ringlade en lång kö runt flera kvarter.

– Jag tycker om att sjunga, jag tycker om att ha fina kläder på mig, jag älskar att uppträda för publik, och alla har en möjlighet att komma hit, säger Cecilia Jensen hade åkt ner från Hudiksvall för att provsjunga.

– Jag vill inte vara med på tv, men jag tror att det är det som drar, säger Cecilia Jensen.

Vill du inte, det blir väl svårgjort om du nu är här?

– Om jag går vidare, är det klart att jag kommer att vara med på tv, såklart. De brukar ju vara ganska elaka, så jag vill inte vara en av dem som blir förnedrade, säger Cecilia Jensen.

Nej, de flesta som har kommit hit för att provsjunga vill och behöver egentligen inte vara här. De vill inte vara med på tv, inte bli kända och framför allt inte slå igenom som artister i en talangsåpa.

Ändå har de frusit i den långa och slingrande kön sedan klockan sex på lördagsmorgonen och många prasslar nervöst med låttexter och notblad. Simon Karlsson var en av de köande.

– Min dröm är att bli artist, men inte via idol. Jag vill inte bli känd via tv, utan min dröm är att vinna Melodifestivalen.

Men du har ändå kommit hit, då måste det ändå vara någonting som drar?

– Självklart, Idol öppnar ju en del dörrar, om man kommer vidare, och mina kompisar har tjatat en hel del, så nu testar jag, säger Simon Karlsson, som också ger prov på sin sång.

Lotten Collin
lotten.collin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista