Israel dödade eftersökt Hamas-ledare

En av de främsta företrädarna för den militanta palestinska organisationen Hamas, Muhaned Taher, har dödats av israeliska styrkor. Det skedde vid en israelisk räd på söndagen mot ett hus i Nablus på Västbanken. En av hans medarbetare dödades också.
Ögonvittnen säger att israeiska soldater omringade det hus i Nablus där en av Tahers medarbetare bodde. Israelerna uppmanade alla att lämna byggnaden och öppnade sedan eld när palestinierna kom ut, enligt ögonvittnena. En israelisk källa säger att avsikten var att döda endast Taher men att skottväxling utbröt och att det ledde till ytterligare offer. Enligt israelisk radio stod Hamas-ledaren överst på listan över Israels mest efterspanade personer. Den israeliska armén hävdar att han låg bakom flera stora terrorattacker i Israel, bland annat i kuststaden Netanya i mars i år, då minst 27 personer dödades, bland dom en 79-årig svensk kvinna. Israel anser att Hamas-ledaren ligger bakom sprängattentat som har dödat över ett hundra israeler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".