Flygkatastrof i Tyskland

Minst 95 personer befaras ha dödats när två stora flygplan, ett Tupolev 154 och ett Boeing 757 i natt kolliderade i luften över staden Überlingen vid Bodensjön i södra Tyskland.
Tupolev 154-planet var ett passagerarflygplan tillhörande det ryska flygbolaget Bashkirian Airlines och hade mellanlandat i München, på väg mellan Moskva och Barcelona. Ombord fanns 93 personer. Boeingen var ett fraktflygplan med endast två piloter ombord och dom befaras också ha omkommit i nattens krasch. Planet var på väg mellan Bahrain vid Persiska viken och Bryssel och hade strax före kraschen mellanlandat i Bergamo i Italien. Boeing-planet flög för kurirföretaget DHL. Kraschen ska ha inträffat på cirka 12 000 meters höjd. Brinnande vrakdelar spreds över ett många kvadratkilometer stort område kring Überlingen och området norr om Bodensjön. Men det finns ännu inga uppgifter om att någon på marken skulle ha dödats eller skadats. Inte heller finns ännu några uppgifter om flygpassagerarnas nationaliteter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista