Fredrik Ljungberg och Lars Lagerbäck tonar ned bråket.

Bra stämning i laget trots spelarbråk

Uppgifterna om bråk mellan Fredrik Ljungberg och lagkaptenen Olof Mellberg i fotbolls-VM har varit den stora frågan bland alla svenskar i Tyskland. Vid lagets presskonferens handlade frågorna nästan enbart om stämningen i laget.

Fredrik Ljungberg fanns med på presskonferensen och försökte tona ner det hela.

– Det är inte så mycket att diskutera. Det var en hetsig diskussion, men inget personligt utan handlade om matchen i helhet. De som var där kunde kanske se att vissa saker inte fungerade hundraprocentigt eftersom vi inte vann, säger han.

Hetsig diskussion
Det var efter matchen mot Trinidad och Tobago i lördags som Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg hamnade i vad de kallar en hetsig diskussion om hur laget hade spelat.

Exakt vad man sa och vilka fler som var inblandade vill man inte berätta. Fredrik Ljungberg, som tidigare varit i bråk med just Olof Mellberg, fick också frågor om vad han anser om honom både som person och som lagkapten.

– Jag respekterar Olof väldigt mycket både som person och som spelare, så det är inga problem, säger Fredrik Ljungberg.

Massa känslor efter matcher
Även förbundskapten Lars Lagerbäck gjorde sitt bästa för att tona ned historien och förnekade att stämningen i truppen skulle vara dålig.

– Diskussioner förekommer titt som tätt. Det är solklart i en sådan här grupp. Det handlar om att prestera bra och speciellt efter matcher finns det en massa känslor, säger Lars Lagerbäck.

På dagens träning inför flera hundra svenska supportrar var det också mycket skratt och lek, även om Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg höll sig en bit ifrån varandra.

Supportrar bryr sig inte
Men kanske var historien större i media än bland fansen. Mattias Johansson och Fredrik Ottosson från Karlstad brydde sig i alla fall inte.

– Inte ett förbaskade dugg om jag ska vara ärlig. Nu är det vinst mot Paraguay och inget annat. In med Källström också, för han var ruggigt fräsch på träningen idag, säger Mattias Johansson.

Oroar du dig inte för om det är dålig stämning i laget?

– Jag tycker inte att det spelar någon större roll. De är koncentrerade på sitt. Det måste de vara, det är matchsituation även på träningarna. Om de bråkar lite visar det bara att de är motiverade, säger Fredrik Ottosson.

Daniel Rundqvist, Bremen
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".