Mopedhandlare trimmar nya mopeder

Det är lätt att få hjälp av försäljaren om man vill trimma sin nyköpta moped. Det framkom när Sveriges Radio Sörmlands reporter ringde runt till ett antal mopedförsäljare.
Enligt trafikpolisen blir trimmade mopeder allt vanligare, och är en stor trafikfara. Hos de försäljare som SR Sörmland ringde till var det inga problem att få hjälp att trimma sin moped. Både den nya snabbare EU-mopeden och den vanliga oregistrerade mopeden går lätt att trimma till hastigheter som vida överstiger de tillåtna. Trafikpolisen har noterat en kraftig ökning av antalet olagliga mopedister under senare tid. Polisen upprörd Jörgen Ingårda, biträdande chef på trafikpolisen i Sörmland, är upprörd över mopedhandlarnas agerande. – Mopedfirmorna har ju ett ansvar. Det är nästan så att man kan påstå att det är frågan om anstiftan till brott, säger Jörgen Ingårda till SR Sörmland.
Helena Sannemalm, Sveriges Radio Sörmland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista