Ny tidsfrist för polisstyrkan i Bosnien

FN:s säkerhetsråd beslutade på torsdagsmorgonen att att förlänga FN-polisernas mandat i Bosnien i ytterligare 12 dagar. Men den osäkra framtiden påverkar verksamheten.
Under den närmaste tiden ska FN och USA försöka lösa den allvarliga konflikt som uppstått sedan USA krävt att alla dess medborgare ska garanteras immunitet inför den nyinrättade permanenta brottmålsdomstolen i Haag. Osäker framtid Den osäkra framtiden påverkar verksamheten i Bosnien. – Det är naturligtvis komplicerat eftersom det är svårt med planeringen. Det är en pressande situation, säger de svenska polisernas kontingentchef Sven Andreasson till Ekot. Enligt Sven Andresasson hämmas den pågående utbildningen av de lokala poliserna, även om den fortsätter. Och stämningen påverkas också negativt när både de internationella poliserna och alla lokalanställda tolkar och administratörer riskerar att snabbt förlora sina arbeten. – Det blir inte samma tempo kraft i verksamheten som under normala omständigheter, säger Sven Andreasson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".