Feelgood nära kastas ut från börsen

Hälsoföretaget Feelgood har brustit så allvarligt i både redovisning och information att Stockholmsbörsens disciplinnämnd var nära att kasta ut bolaget från börsen.
Feelgood lämnade i början av förra året en positiv prognos för helåret. Ganska snart stod det klart att prognosen inte stämde, men först i augusti fick marknaden reda på det. Enligt noteringsavtalet måste företaget omedelbart meddela marknaden om en prognos ändras. Dessutom lyckades Feelgood förvandla en förlust till vinst första kvartalet förra året. Enligt det egenmyntade måttet blev vinsten 1 miljon kronor medan rörelseresultatet egentligen var en förlust på nästan 5 miljoner kronor. Feelgoods brott mot noteringsavtalet har varit så allvarliga att Stockholmsbörsens disciplinnämnd övervägde att slänga ut företaget från börsen. Så grava anmärkningar inträffar bara nån gång per år. Men eftersom företaget har tagit itu med de här frågorna så får de stanna kvar. Bland annat har företaget fått ny ägare och styrelsen har till viss del bytts ut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".