Upprorsstämning på Pressbyrån

De anställda på Pressbyrån kritiserar ledningen för att inte berätta om vad som är på gång. Det senaste är att samtliga 320 butiker ska bli så kallade franschiseföretag. De anställda är rädda för att förlora sina jobb och skickar under fredagen ett protestbrev till ledningen.
Knappt hälften av Pressbyråns 320 butiker i landet är franchiseföretag, det vill säga egenföretagare inom Pressbyrån. Enligt rykten som flera anställda har hört ska samtliga butiker nu bli franchise-företag. Trots att uppgifterna har florerat under en längre tid har ingen information gått ut från företagsledningen. – Folk mår dåligt och är irriterade, säger Kristin Bergvall, anställd på Pressbyrån. I det tvåsidiga brevet till företagsledningen radar dom anställda upp exempel på vad dom tycker är bristande kommunikation. Kristin Bergvall hoppas att brevet ska få ledningen att reagera: – Det ska förstå vad det är som händer på marknivå.
Catarina Malmsberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".