Fredagsrally på börserna

Kurserna på Stockholmsbörsen steg med 3,2 procent idag och Ericsson bidrog starkt med en uppgång på tio procent. Nokia och Telia gick upp med sju respektive åtta procent.
Också Astra Zeneca som fått en ny cancermedicin godkänd i Japan gick bra och steg med drygt sex procent. Londonbörsen steg med 3,2 procent och i Frankfurt hade kurserna strax efter klockan 18 gått upp med 4,3 procent. I USA hade New Yorkbörsen stigit med 2,9 procent och Nasdaq med 3,8 procent. Bland de amerikanska placerarna finns det plötsligt optimism om bolagsvinsterna framöver och folk vågar till och med placera pengar i den skandalomsusade teleoperatören Worldcom som stigit med över tjugo procent. Den svenska kronan har försvagats mot dollarn som blivit sex öre dyrare och står i 9:38 medan euron har blivit ett öre billigare och noteras i 9:12.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".