Svagt första halvår för Ebner

Den schweiziske finansmannen Martin Ebner som är storägare i ABB och Wallenbergarnas maktbolag Investor har också han känt av den dåliga börsutvecklingen hittills i år. Hans bolag BZ Gruppe har under det första halvåret minskat sin vinst med över 50 procent.
Men det var inte särkilt förvånande sa Ebner på en presskonferens idag enligt den schweiziska tidningen Tages Anzeiger. Och med tanke på hur aktiemarknaden har varit under våren var Ebner nöjd med resultatet. Men värdeminskningen i de fyra olika fondbolagen inom BZ Gruppe är trots allt påtaglig. Totalt har de fyra fondbolagen minskat sitt kursvärde med 46,5 procent eller drygt 20 miljarder svenska kronor. BZ Gruppes stora fråga när det gäller de svenska bolagen är främst den så kallade substansrabatten. BZ Gruppe investerade i Industrivärden och Investor på grund av att man anser att värdet på bolagens innehav är högre än värdet på investmentbolagens aktier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista