Frias för stekpanna på återvinningsstation

Det blev ett frikännande i Lidköpings tingsrätt för den 77-årig kvinna som åtalats för att ha ställt en stekpanna vid en återvinningsstation i Skara.

Målet med stekpannan har fått stor uppmärksamhet och kvinnan orkade inte själv närvara när domen kom. Men enligt hennes son som fanns på plats så är hon mycket lättad över beskedet.

Tingsrätten menar att det inte gick att styrka att kvinnans avsikt var att slänga stekpannan när hon ställde den utanför en container på återvinningsstationen, något som iakttogs av en sopspion.

Kvinnan själv säger att hon skulle hämta stekpannan efter att hon handlat. Polisanmälan gjordes av Förpacknings- och tidningsinsamlingen som sköter stationerna.

Bolagets Torsten Bill säger att det är skönt att det är över. Spaningarna på stationerna kommer att fortsätta men han säger att man har fått sig en tankeställare.

– Domen får konsekvensen att vi kommer att granska vilka anmälningar vi gör väldigt noga framöver. När vi ser tillbaka på den här anmälan kan vi konstatera att det är en anmälan vi inte borde ha gått vidare med.

Kvinnan har gått med på att betala en avgift på 100 kronor till Förpacknings- och tidningsinsamlingen för bortstädning av stekpannan.   

Clara Osvald
clara.osvald@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".