Midsommarafton blev ovanligt lugn

Midsommarhelgen var i år ovanligt lugn på många håll i landet. Men ett antal fall av misshandel, skadegörelse och rattfylla har ändå rapporterats.

– Generellt sett har vi nog haft en del att göra men vi har inte haft några jättestora allvarliga saker här. Vi har haft lite extrafolk så vi har hunnit med det som har hänt, vi har inte legat efter som vi kan göra ibland. Vi har haft det hyfsat, säger Staffan Sellberg, länsvakthavande vid polisen i Västra Götaland.

Som en vanlig mycket stökig fredag eller lördag, så beskriver polisen i Västra Götaland midsommarfirandet. Längs Bohuskusten har ett antal personer misshandlats och en del fall av rattfylla har rapporterats. På en campingplats i Strömstad misshandlades två personer som fick föras till sjukhus.

I Dalarna har det inte förekommit några större bråk. I Kalmar län däremot blev midsommaraftonen stökigare än vanligt med flera bråk, både på Öland och i Västervik.

Men inga personer har skadats allvarligt eller anhållits, säger länsvakthavande vid polisen i Kalmar, Bo Holgersson.

– Det har varit mycket stökigt, mycket fylla och småbråk, säger Bo Holgersson på polisen i Kalmar.

Sara Hägg
sara.hagg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".