Två döda i svår trafikolycka på E20

Midsommartrafiken har i år drabbats av färre olyckor än vanligt men vid 13-tiden på söndagen inträffade en allvarlig olycka på E20 utanför Alingsås. Enligt polisen har två personer omkommit.

Två personbilar kolliderade i dödsolyckan och tio personer som var inblandade i olyckan fördes till sjukhus i Göteborg och Alingsås.

Sju personer fick natten till söndagen föras till Centralsjukhuset i Karlstad efter att den minibuss de färdades i krockade med en älg på E18 i Norane i Värmland.

Tidigare i helgen omkom en 27-årig man i en singelolycka nära Fröslida norr om Halmstad. Den omkomne var passagerare i bilen medan föraren saknades när polisen kom till platsen. Men föraren spårades upp med hjälp av polishundar och misstänks nu för vållande till annans död och rattfylleri.

På midsommarafton omkom en 23-årig man när han i hög fart med bil, av okänd anledning, körde in i en bergvägg utanför Södertälje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".